Home
Introductie Producten Innovatie Distributeurs Service en ondersteuning neem kontact met ons op
 
 

Introductie
Sears Manufacturing Company is sinds 1855 pionier op het gebied van gespecialiseerde stoelen voor de landbouw, het grondverzet en industriële toepassingen. Al direct toen Sears de op de markt kwam, vestigde zij een grote naam op het gebied van technisch geavanceerde producten, van ongeëvenaard comfort en duurzaamheid. Deze kwaliteiten, karakteristiek voor Sears stoelen, maakten Sears, de nummer één in de markt voor de off-road stoelenindustrie, een plaats die we door gestage innovatie vandaag nog steeds innemen.

Innovatie
Met meer dan 60 patenten op onze naam is Sears de eerste, die eigenschappen ontwierp of introduceerde als: de verstelbare armleuningen, ‘puck’ vormige geleiders, het “Fabriform” proces, waarbij de kussens zichzelf in de juiste vorm brengen, veringtype met mechanische schaar en luchtvering achter en onder de stoel plus horizontale en laterale isolatie. De introductie van de Sears lage frequentie 1,2 Hz vering was in 1987 een absoluut staaltje top technologie. Het was speciaal ontworpen om trillingen op te vangen typisch voor grote tractoren en tractoren met as en cabinevering. De lage natuurlijke frequenties van de stoel bereiken een aanzienlijke reductie van de door de bestuurder ervaren trillingen en schokken. Dit levert niet alleen opmerkelijk comfort op, maar u blijft ook onspannen en alert tijdens het werk. Een ontwikkeling, die de concurrentie pas sinds kort heeft kunnen evenaren.

Innovatie in stoelontwerp
Onze wens onze technische voorsprong in de off-road stoelenmarkt te behouden, heeft ervoor gezorgd dat Sears nu een totaal vernieuwde, innovatieve en geavanceerde lijn veringen heeft geïntroduceerd met oa. Advanced Passive (APS) en Semi-Active en Active versies, die de frequentie van onze veringen kunnen terugbrengen tot minder dan 0,5 Hz. Voor de bestuurder betekent dit verbeterd comfort, verbeterde rijgedrag, en een nog grotere reductie van trillingen.

Comfort
Sears stoelen waren de eerste in de off-road industrie om een diepgaande ergonomische analyse te ondergaan. Het kussenontwerp wordt ondersteund door het in kaart brengen van de drukpunten, terwijl de afstelling van de vering wordt geoptimaliseerd voor maximaal comfort met gebruik van rij-simulator (zie links).

De functies en bediening zijn ontworpen voor gebruiksgemak onder alle omstandigheden. Deze worden dan onder de meest denkbaar zware omstandigheden getest in Noord-Amerika, bijvoorbeeld in de granietgroeves en de houtkapindustrie. De bestuurders van deze machines zitten vaak meer dan 16 uur achtereen in de stoelen. Dit is het proefterrein voor Sears Stoelen. Al onze modellen bieden ongekend comfort. De ergonomisch ontworpen rugleuning laat u in alle situaties vrij in uw bewegingen, terwijl de brede dubbeldikke zitkussens en armsteunen optimale steun bieden zonder u in uw beweging te beperken. Dankzij de vele mogelijkheden voor het afstellen van de hoogte van de armleuning, zithoek, zithoogte en steun voor de lende kunnen Sears Stoelen aangepast worden aan het maximale persoonlijke comfort.

Duurzaam
Sears reputatie voor duurzaamheid ligt in het feit, dat zij de enige producent van off-road stoelen is, die al 10 jaar lang stoelen, geleiders en veringen ontwerpt en produceert voorbereid op 5000 uur onder de meest veeleisende omstandigheden. Hiermee nog niet tevreden heeft Sears vijf jaar uitgetrokken voor het ontwerp van een prijswinnende nieuwe stoel voor gebruik in de bouw. Door gebruik van materialen en processen, geheel nieuw voor de off-road stoelenmarkt, ligt de levensduur op 10.000 uur – opnieuw een eerste plaats voor Sears. Al deze ervaring en kennis wordt in elke stoel verwerkt en levert een veilig gevoel en een ontspannen geest.

© 2004 Dataflight Ltd