Introduction Products Innovation Distributors Service & Support Contact Us
 

 

Introduktion
Sears Manufacturing Company grundades år 1855 och banade tidigt vägen för specialsitsar för lantbruks- och byggmaskiner samt industrifordon som lastvagnar. Sears blev kända på marknaden för sina tekniskt avancerade produkter med ojämförlig komfort och hållbarhet. Dessa egenskaper blev ett kännetecken för Sears sitsar och gav Sears en ledande ställning på marknaden för terrängfordonssitsar, en ställning som vi med stolthet tack vare ett oavbrutet nyskapande fortfarande innehar.

Uppfinning
Med mer än 60 patent var Sears först med att designa och introducera nyheter som justerbara armstöd, puck-liknande rullskenor, "Fabriform" sätesdynor (innebär att skumgummit vulkas fast i klädseln) , mekanisk saxfjädring samt luftfjädring bakom och under sitsen inklusive horisontal och sidoställd plandämpning. Sears lågfrekventa fjädring på 1,2 Hz var banbrytande när den introducerades 1987. Fjädringen har specialutformats för att absorbera de vibrationer som utmärker större traktorer och traktorer med framaxeldämpning och fjädrade förarhytter. Sitsens naturliga lågfrekvens minskar avsevärt de vibrationer och skakningar som föraren annars tvingas utstå. Detta ger inte enbart komfort utan även möjlighet till att både slappna av och vara uppmärksam på arbetet. En uppfinning som våra konkurrenter först börjat med på senaste tiden.

Innovativa sitsar
Vårt mål, att bibehålla vår tekniska ledning på terrängfordonsmarknaden, har lett till att Sears nu kan introducera en ny och sofistikerad serie av fjädringar inklusive "Advanced Passive" (APS) samt semiaktiva och aktiva system, vilka reducerar fjädringsfrekvensen till under 0,5 Hz. För föraren innebär detta ökad komfort, förbättrade prestanda och mindre vibrationer.

Komfort
Sears sitsar var de första på terrängfordonsmarknaden som genomgick en omfattande ergonomisk analys. Dynan utformas med hjälp av en teknik som kartlägger olika tryckpunkter. Fjädringen optimeras genom att använda en simulator med sex olika axellägen (se bilden till vänster) för maximal förarkomfort.

Sitsens funktion och reglering (specificeras) konstrueras för att det i alla förhållanden ska vara så lättanvänt som möjligt. Denna (specifikation) konstruktion testas sedan under oerhört svåra förhållanden, t.ex. på den nordamerikanska prärien och i granitbrott och på kalhyggen. Föraren i testtraktorn tillbringar ofta mer än 16 timmar i stolen. Detta utgör Sears-sitsarnas provbana. Alla våra modeller erbjuder en ojämförlig komfort. Det ergonomiskt och koniskt utformade ryggstödet ger optimal rörelsefrihet i alla arbetssituationer samtidigt som de breda och extra långa dynorna och armstöden ger optimalt stöd utan att hindra samma rörelsefrihet. Sears sitsar kan kundanpassas för maximal personlig komfort med hjälp av justerbara armstöd, höjd- och viktjusteringar samt stöd för korsryggen.

Hållbarhet
Sears goda rykte för slitstarka produkter är välgrundat då Sears är den enda tillverkare som i snart 10 år har designat och tillverkat sitsar inklusive rullskenor och fjädringar med en livslängd på 5 000 timmar för terrängfordon utsatta för de mest krävande driftsförhållanden. Men, som om detta inte skulle vara nog har Sears lagt ner ytterligare 5 år på att ta fram ett nytt, prisbelönt specialsäte med en livslängd på 10 000 timmar för byggnadsindustrin. Sitsens tillverkningsmetod och material är helt nytt för terrängfordonsbranschen - ytterligare en föregångare från Sears. Samma erfarenhet och kompetens ingår i alla XX Sears sitsar för garanterad säkerhet och kvalitet.

© 2004 Dataflight Ltd
 
Home